top of page
Search

Pričajmo o Ljubavi.

Updated: Jun 13, 2022

Ljubav i zaljubljenost izazivaju niz nervnih, endokrinih, telesnih reakcija. Zahvaljujući hormonskoj i neurotransmiterskoj aktivnosti dolazi do promene u biohemijskim i biološkim procesima u telu. Endorfini, oksitocin i drugi hormoni struje našim telom i mi razvijamo privrženost prema partneru. Za zaljubljivanje je potrebno nekoliko minuta, čim se odigra prva biohemijska reakcija


Kada kažemo LJUBAV, najčešće mislimo na partnersku ljubav, zaljubljenost. Postoji više oblika ljubavi: roditeljska, prijateljska, ljubav prema rođacima, ljubav prema sebi... LJUBAV JE POKRETAČKA SNAGA I RAZLOG POSTOJANJA ČOVEKA NA ZEMLJI. Ljubav doživljavamo kroz grudnu, srčanu čakru. Ona je sedište ljubavi, empatije, radosti, zahvalnosti...međutim, često tu i blokiramo ljubav, davanje i primanje. Zašto?

Ljubav i zaljubljenost izazivaju niz nervnih, endokrinih, telesnih reakcija.

Zahvaljujući hormonskoj i neurotransmiterskoj aktivnosti dolazi do promene u biohemijskim i biološkim procesima u telu. Endorfini, oksitocin i drugi hormoni struje našim telom i mi razvijamo privrženost prema partneru. Za zaljubljivanje je potrebno nekoliko minuta, čim se odigra prva biohemijska reakcija.

Ne postoji osoba kojoj ljubav nije potrebna. Ali, od čega zavisi da li imamo ljubavi u životu? Šta nas to zatvara za ljubav?

„Ne zaslužujem ljubav“ „Nemam sreću u ljubavi“ „Htela bih da me samo neko voli“ „Umirem za ljubav“ „Sve ću da uradim iz ljubavi“ „Ne želim da budem povređen/a opet“ „Ljubav je večna“ „Ljubav je patnja“ „Kad pokažem ljubav postajem ranjiv/a, ostavljen/a“ “Kad volim dajem sve“ „Važno je da se udaš i rodiš decu“ „Kome je još važna ljubav“ „Samo me on/a voli tako“ „Nisam dovoljno lepa“ „Samo da ne budem sam/a“

Jeste li se prepoznali negde? Uverenja o ljubavi su ta koja nas vode kroz ljubavni život. Tako funkcionišu da ih nismo svesni, a to su principi po kojima živimo. Ne postoji osoba bez uverenja o ljubavi. Nastaju kada doživljavamo izuzutnu prijatnost, ljubav ili neprijatnost, bol. Svako od nas je iskusio bol. Taj momenat je ključan za stvaranje blokirajućih uverenja o ljubavi. U zavisnosti od toga mi postajemo pobednik ili konstatna žrtva promašaja u ljubavi. Uverenja su pohranjena u našem podsvesnom umu. Nastaju u raznim periodima, pa prema tome mogu biti: · uverenja koja smo stekli u ovom životu od samog početka života do današnjeg dana, · uverenja koja je duša je zapamtila kroz razne inkarnacije iz svojih ključnih ljubavnih iskustava, · uverenja iz kolektivne svesti, i · uverenja koja se prenose sa kolena na koleno.

Šta se dešava prilikom doživljavanja bolnih iskustava?

Energija se zablokira u suptilnom telu, a ćelije dožive niz hormonalnih biohemijskih reakcija zbog kojih ćelija „promeni“ svoju funkciju. Kada kažemo „ Zaboden mi je nož u srce“ „Pritisla me tuga“ i sl. Opisujemo rečima ono što se zaparvo odigralo u našoj energiji. Nastao je energetski otisak u odgovarajućem energetskom centru, dok su ćelije zapamtile emocije i u skladu sa tim i promenile svoje biohemijske reakcije. Mnogobrojna uverenja o ljubavi, patnji, povređenosti deluju kao zaštitni omotač oko nas i imaju ulogu da spreče ponovnu „grešku“ koja će nas boleti. Tako postajemo zatvoreni za ljubav, bilo primanje, bilo davanje. Da bismo bili spremni za nova iskustva koja će nam doneti primarno zadovoljenje potrebe za ljubavlju, neophodno je da „počistimo“ uverenja koja nas u tome sprečavaju. Kako su ona nesvesna, najbolje je doskočiti im pomoću tehnika koje omogućavaju pristup podsvesnom umu. Te u prvi plan ističem Reiki, hipnoterapiju i teta healing kao najprijatnije i najefikasnije metode za promenu uverenja i isceljivanje bolnih, traumatičnih i neprijatnih iskustava.



Dr Milena Davinić

Reiki Majstor Učitelj i hipnoterapeut


11 views0 comments

Recent Posts

See All

Opmerkingen


bottom of page